Milan Dekleva

 

pesnik, pisatelj, dramatik, prevajalec, skladatelj,

novinar

Vsestranski slovenski ustvarjalec, ki je za svoja dela prejel številne nagrade: leta 1989 nagrado Prešernovega sklada, leta 1990 Jenkovo nagrado, leta 1999 Rožančevo nagrado, leta 2003 Veronikino nagrado in leta 2006 Prešernovo nagrado ter nagrado Kresnik.

 

Diplomiral je iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Bil je sourednik študentske Tribune, Radia Študent in Študentskega kulturnega centra, delal je kot glasbeni pedagog in novinar v kulturnem uredništvu Ljubljanskega dnevnika, trenutno pa je zaposlen na RTV Slovenija kot odgovorni urednik Otroškega in mladinskega programa.


Dekleva je najbolj poznan kot književnik, predvsem kot avtor lirične poezije (mnoge njegove pesmi so uporabljene kot besedilo zimzelenih slovenskih popevk), pa tudi kot igralec rugbyja (več kot 100 tekem) in kot član slovenske glasbene skupine Salamander, ki so jo sestavljali mnogi znani slovenski ustvarjalci (Lado Jakša, Tomaž Pengov, Jerko Novak in drugi). Je tudi skladatelj scenske glasbe.


Bil je prvi, ki je na Slovenskem izdal zbirko haikujev Mushi mushi (1971), ki so ji sledile številne druge pesniške zbirke, prevodi, drame in odlični eseji. Napisal je več pesniških zbirk za odrasle, med katerimi je ena vidnejših Panični človek (1990). Otrokom pa je znan predvsem po dramskih delih, kot so Magnetni deček (1982), Igra o strašnem volku (1991), Totalka odštekan dan (1992) in Bučka na Broadwayu (1993). Veliko jih je bilo uprizorjenih kot lutkovne ali radijske igre.


 


 

pixel

PREVOD: Milan Dekleva/GLASBENO VODSTVO: Lojze Krajnčan/PEVSKO VODSTVO: Simona Vodopivec Franko
GLASBENIKI: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir), Blaž Trček / Primož Fleischman (saxofon)
I LOVE YOU, YOU‛RE PERFECT, NOW CHANGE/Besedilo in pesmi: Joe DiPietro/Glasba: Jimmy Roberts/Originally Produced In New York by James Hammerstein, Bornio Kukoff and Jonathan Pollard
Original Direction by Joel Bishoff/Originally produced by the American Stage Company/James N. Vagias, Executive Producer
Uprizoritev po dogovoru z družbo JOSEF WEINBERGER LIMITED v imenu R&H Theatricals of New York.

 

 

 

Produkcija

 

LJUBIM TE - SPREMENI SE!

kupi vstopnico
"Novi mjuzikl producenta uspešnice MOJE PESMI MOJE SANJE"

produkcija Prospot d.o.o.