Gašper Tič

 

igralec, scenarist, voditelj, režiser

Gašper Tič je diplomiral na ljubljanskem AGRFT - ju in je že med študijem gostoval na odrih v SSG Trst, SNG Drami Ljubljana in MGL, kjer je trenutno tudi zaposlen. Doslej je ustvaril okrog štirideset vlog, za katere je prejel številne nagrade: študentsko Prešernovo nagrado (1996), Zlato paličico (1999) Severjevo nagrado (2000), Sterijevo nagrado (2002), Dnevnikovo nagrado (2002) ter priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije (2009).

 

Poleg gledališča ustvarja tudi na radiu in televiziji; kot voditelja ga gledamo v tedenski oddaji za otroke Iz popotne torbe, kot scenarist in tekstopisec je zaznamoval več silvestrskih oddaj nacionalne televizije in ustvaril legendarni lik Ane Lize v izvedbi soproge Nataše Tič Ralijan. Zanjo sta z ženo prejela Viktorja za posebne dosežke.

 

Vodi tudi gledališke seminarje za amaterske igralce. V gledališkem društvu v Ospu je zrežiral tri uspešnice, v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani pa dve, nazadnje razprodano Tičjo kletko.

 

pixel

PREVOD: Milan Dekleva/GLASBENO VODSTVO: Lojze Krajnčan/PEVSKO VODSTVO: Simona Vodopivec Franko
GLASBENIKI: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir), Blaž Trček / Primož Fleischman (saxofon)
I LOVE YOU, YOU‛RE PERFECT, NOW CHANGE/Besedilo in pesmi: Joe DiPietro/Glasba: Jimmy Roberts/Originally Produced In New York by James Hammerstein, Bornio Kukoff and Jonathan Pollard
Original Direction by Joel Bishoff/Originally produced by the American Stage Company/James N. Vagias, Executive Producer
Uprizoritev po dogovoru z družbo JOSEF WEINBERGER LIMITED v imenu R&H Theatricals of New York.

 

 

 

Produkcija

 

LJUBIM TE - SPREMENI SE!

kupi vstopnico
"Novi mjuzikl producenta uspešnice MOJE PESMI MOJE SANJE"

produkcija Prospot d.o.o.