Fiona Johnson Kocjančič

 

 

 

plesalka in koreografinja

Svoje prve plesne korake je naredila v plesni šoli Kazina pod okriljem Mojce Horvat, ki je ostala njena plesna učiteljica in mentorica še vrsto let. Vzporedno je izpopolnjevala svoje plesno znanje v Baletni šoli, kasneje v Srednji Baletni šoli v Ljubljani. Bila je stalna plesalka v različnih TV oddajah (Periskop, TV Variete, Kolo sreče, Nedeljsko popoldne z Mitom Trefaltom, Teater Paradižnik, oddaje Stojana Auerja, …). V tem času je bila večkratna državna prvakinja v show plesih in stepu ter večkratna evropska prvakinja kot solistka, v paru in v formaciji Mojce Horvat v različnih kategorijah.

 

Velik pečat v njenem plesnem in koreografskem razvoju je pustilo sodelovanje v Plesnem projektu s koreografom Fredom Lasserjem. Njuna skupna šestletna pot ju je leta 1998 na tekmovanja za koreografe in plesalce na področju sodobnega plesa popeljala do prestižnega mednarodnega naslova Finalist Prix de Volinine.

 

Kot koreografinja se je prvič preizkusila leta 1999 s plesno predstavo za otroke z naslovom Pika gre v cirkus, nato pa še z dvema - leta 2004 je nastala Pika gre okoli sveta, leto kasneje pa Paličica. Leto 2005 je bilo za Fiono prelomno. Ustanovila je Fionas dance company (profesionalno plesno skupino evropskih in svetovnih prvakov v show plesih) in postavila dve plesni predstavi, Back to the roots in Welcome to the future.

Fiona sodeluje kot koreografinja pri številnih projektih tako na nacionalni televiziji (silvestrska oddaja »Spet doma«, kjer je pripravila koreografije za medijski lik »Ana Liza«), kot tudi s posameznimi ustvarjalci (Sidartha, Alya,) in podjetji (Queen d.o.o., Casino Kongo, HIT d.d.).

 

Svojo sedanjo plesno pot nadaljuje kot plesna učiteljica in mentorica v Plesni šoli Fiona, njeni učenci pa na plesnih tekmovanjih posegajo po najvišjih mestih doma in v tujini (na svetovnem prvenstvu so dosegli dvakrat drugo, dvakrat četrto, enkrat peto in šesto mesto).

 

pixel

PREVOD: Milan Dekleva/GLASBENO VODSTVO: Lojze Krajnčan/PEVSKO VODSTVO: Simona Vodopivec Franko
GLASBENIKI: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir), Blaž Trček / Primož Fleischman (saxofon)
I LOVE YOU, YOU‛RE PERFECT, NOW CHANGE/Besedilo in pesmi: Joe DiPietro/Glasba: Jimmy Roberts/Originally Produced In New York by James Hammerstein, Bornio Kukoff and Jonathan Pollard
Original Direction by Joel Bishoff/Originally produced by the American Stage Company/James N. Vagias, Executive Producer
Uprizoritev po dogovoru z družbo JOSEF WEINBERGER LIMITED v imenu R&H Theatricals of New York.

 

 

 

Produkcija

 

LJUBIM TE - SPREMENI SE!

kupi vstopnico
"Novi mjuzikl producenta uspešnice MOJE PESMI MOJE SANJE"

produkcija Prospot d.o.o.