Danijel Malalan

 

igralec, pevec, plesalec, prevajalec, voditelj

Danijel Malalan je diplomiral na AGRFT v Ljubljani. Med letoma 1997 in 2001 je bil član Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, nato pa se je odločil, da bo delal v svobodnem poklicu. Je reden sodelavec tržaškega, novogoriškega in koprskega gledališča ter pogost gost v ljubljanskih institucionalnih gledališčih in gledaliških skupinah.


Danijel je vsestranski ustvarjalec. Poleg igranja na gledaliških odrih nastopa na filmu in televiziji, predvsem pa na radiu, vodi prireditve, prevaja, prireja tekste, sinhronizira dokumentarne in animirane filme, uveljavlja pa se tudi kot avtor priredb gledaliških besedil v primorska narečja. Ob vsem tem pa obvlada ples, flavto, saksofon in klarinet in je dober baritonist, zato ni naključje, da smo ga v zadnjih nekaj letih videli kar v nekaj mjuziklih: Alica (SNG Nova Gorica), Mala prodajalna groze (Gledališče Koper), Brucka v Ljubljani (KUD France Prešeren), Obuti maček (Špas teater), Moje pesmi moje sanje (koprodukcija Delavnice Musike in PG Kranj) in Do nazga (Špas teater).


Za svoje pevske in igralske nastope je prejel številne nagrade: nagrado občinstva festivalu Zamejska popevka (1994), študentsko Prešernovo nagrado in nagrado Zlatolaska (1998), Zlato paličico (1999), nagrada občinstvo na festivalu narodnozabavne glasbe Števerjan (1996), nagrado Žlahtni komedijant (2003).

 

Žensko občinstvo je opazilo tudi njegovo strast do športa – je namreč zagrizen obiskovalec fitnesa.
 

pixel

PREVOD: Milan Dekleva/GLASBENO VODSTVO: Lojze Krajnčan/PEVSKO VODSTVO: Simona Vodopivec Franko
GLASBENIKI: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir), Blaž Trček / Primož Fleischman (saxofon)
I LOVE YOU, YOU‛RE PERFECT, NOW CHANGE/Besedilo in pesmi: Joe DiPietro/Glasba: Jimmy Roberts/Originally Produced In New York by James Hammerstein, Bornio Kukoff and Jonathan Pollard
Original Direction by Joel Bishoff/Originally produced by the American Stage Company/James N. Vagias, Executive Producer
Uprizoritev po dogovoru z družbo JOSEF WEINBERGER LIMITED v imenu R&H Theatricals of New York.

 

 

 

Produkcija

 

LJUBIM TE - SPREMENI SE!

kupi vstopnico
"Novi mjuzikl producenta uspešnice MOJE PESMI MOJE SANJE"

produkcija Prospot d.o.o.